середа, 21 лютого 2007 11:55

США мають намір скасувати поправку Джексона-Веніка щодо Росії

Сполучені Штати Америки мають намір скасувати поправку Джексона-Веніка, що обмежує торгівлю з Росією, підтвердив сьогодні глава комітету у міжнародних справах палати представників конгресу США Томас Лантос.

- Ми вважаємо, що час для цього настав, - сказав він на прес-конференції у Москві.

Поправку Джексона-Веніка ввели в законодавство США 1974 року і передбачала вона обмеження в галузі зовнішньої торгівлі з Радянськими Союзом для осіб, які бажали емігрувати з СРСР. Представники Росії неодноразово підкреслювали необхідність відміни цієї поправки конгресом США.

- Потрібно залишити за плечима ці залишки "холодної війни". Я зроблю все від мене залежне, щоб полегшити цей процес (відміни поправки), - сказав Лантос.

- Не дивлячись на проблеми, з якими ми зіштовхуємося, я чекаю конструктивної і позитивної співпраці між Росією і США, - додав він.

У березні 2006 року палата представників конгресу США проголосувала за скасування дії поправки Джексона-Веніка стосовно України. Законопроект з цього приводу підготували 62 конгресмени. Він передбачає відновлення нормальних торгових відносин між Україною та Росією, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «США мають намір скасувати поправку Джексона-Веніка щодо Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі