середа, 11 лютого 2009 10:46

США готові профінансувати Україну

США готові профінансувати Україну
США готове розглянути прохання України про надання кредиту та заявляє про важливість партнерських відносин.

Про це заявив прес-секретар Державного департаменту США Роберт Вуд на брифінгу у вівторок, повідомляє прес-служба Держдепартаменту.

"Якщо вони до нас звернуться, ми обов"язково розглянемо їхній запит... Я можу сказати, що ми спробуємо підтримати українську владу, якщо зможемо", - сказав Вуд.

"Україна - важливий партнер для США. Ми розглянемо її запит, якщо він надійде", - додав він.

Ми спробуємо підтримати українську владу, якщо зможемо...

Він не зміг спрогнозувати, яким буде рішення. "Я не можу давати обіцянки тут, оскільки я не знаю, чи дійсно вони (Україна) до нас зверталися", - зауважив Вуд.

Водночас він сказав, що йому відомо про те, що "прем"єр Юлія Тимошенко звернулася до низки країн з цього приводу (кредит для покриття дефіциту бюджету)".

"І ми дуже підтримуємо програму, за якою Україна отримала кредит від МВФ. І ми віримо, що Україна має працювати з МВФ, щоб провести економічну програму", - сказав він.

Раніше Тимошенко повідомила, що Росія дала згоду кредитувати Україну для покриття дефіциту державного бюджету. Йшлося про надання кредиту в 5 мільярдів долларів.

Вона також заявила, що надіслала листи з проханням надати Україні фінансову допомогу для покриття дефіциту бюджету в США, Євросоюз, Китай, Японію, а також і Росію.

Водночас у Єврокомісії не знають про лист прем`єра Тимошенко щодо надання кредиту Україні. "У мене немає ніяких коментарів з цього приводу", - сказав речник Єврокомісії Йоханнес Лейтенбергер.

Інший представник Єврокомісії також заявив, що йому нічого не відомо про лист, однак, зазначив він, це ще не означає, що його не було.


За матеріалами: Українська правда, УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «США готові профінансувати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі