четвер, 01 травня 2008 12:01

СПУ може об"єднатися з комуністами - Мороз

Об"єднання комуністичної і соціалістичної партій України можливе, проте не найближчим часом, вважає лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Час прийде, поглянемо, як розвиватимуться події. Можливо, дійде справа і до злиття партій. Але сьогодні це не на порядку денному", - сказав  Мороз журналістам в четвер в Києві, відповідаючи на питання про можливість об"єднання СПУ і КПУ.

За словами лідера СПУ, на даний момент мова йде про "координацію зусиль різних партій в боротьбі за відстоювання тих цілей, які є загальними".

Мороз підкреслив, що більшість цих цілей - загальні. Зокрема, це - збереження конституційного ладу. Лідер соціалістів відзначив, що позиції СПУ і КПУ співпадають, у двох партій є координаційна рада і консультації з цього питання проводяться регулярно.

Мороз нагадав також про сумісну заяву і загальні дії СПУ і КПУ відносно дій керівництва держави зі вступу України в НАТО.

"Я думаю, що в таких напрямах, в таких справах зміцнюватиметься консолідація різних політичних сил лівоцентристського, лівого напрямку ", - підкреслив Мороз.

СПУ проводить Першотравневу акцію на Майдані Незалежності. До акції, як планується, приєднаються представники КПУ.

Мороз також повідомив що після рішення з"їзду соціалістів про об"єднання СПУ і Партії справедливості (лідер Іван Чиж) проводиться переоформлення в індивідуальному порядку колишніх членів Партії справедливості, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «СПУ може об"єднатися з комуністами - Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі