субота, 07 вересня 2013 10:30

"Спробуйте в Коломойського забрати Івано-Франківськ - та він три вишиванки одягне й шаровари" - політолог

"Спробуйте в Коломойського забрати Івано-Франківськ - та він три вишиванки одягне й шаровари" - політолог
фото: republic.com.ua

У президента Віктора Януковича є два варіанти як перемогти на наступних виборах глави держави у 2015 році. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Перший: розколоти опозиційних кандидатів і додати собі відсотків 15 через фальсифікації. Другий: іти в Євросоюз. Тоді Путін буде ворогом, із яким доведеться довго боротися. Але більшість це можуть підтримати. Причому навіть жителі Луганська та Донецька. Бо там ще з радянських часів заведено: працюєш і голосуєш, як скаже директор шахти, натомість маєш роботу, твої діти прилаштовані в садок, через 25 років отримуєш квартиру. Такий суспільний договір", - заявив він.

За словами політолога, 2010 року в Україні відбувся перехід влади не через вибори, а за домовленістю.

"Як у Росії Єльцин передав посаду молодому Путінові. Кажуть: це змова. Я ж відповідаю: ні, це намагання створити культуру поведінки в середовищі еліти. І Ющенко з Януковичем поки що не порушили домовленості. Це знімає велику кількість конфліктів.З іншого боку, глава держави зробив тиху революцію — розвалив олігархічну групу, що трималася на парламентській системі. І створює суперолігархічне об'єднання "сім'я". Це — неофеодальна модель, у якій влада і власність належать одній групі з авторитарним президентом. У цьому Янукович повертає нас назад. Бо в Європі немає "сімей", які були б державою в державі. Тільки в Африці і трохи — в Азії", - додав він.

На думку Небоженка, за чинної влади неможливий розкол України.

"Не для того донецькі йшли 10 років до влади, щоб зрештою отримати Донецько-Криворізьку республіку. Вони забирають собі всю країну. Другий скріплюючий фактор — олігархи, які всюди скупили все, що можна. Спробуйте в Коломойського забрати Івано-Франківськ (мільярдер має на Прикарпатті активи у видобуванні та нафтопереробці, сфері туризму. — ред.) — та він три вишиванки одягне й шаровари", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «"Спробуйте в Коломойського забрати Івано-Франківськ - та він три вишиванки одягне й шаровари" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі