четвер, 13 червня 2019 11:43

Справу "стіни Яценюка" передали до суду

Справу "стіни Яценюка" передали до суду
Проект "Стіна" будувався за урядування прем'єра Арсенія Яценюка.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура надіслала до суду обвинувальний акт щодо розтрати державних коштів для облаштування "стіни" на українсько-російському кордоні.

Про це повідомили у відомстві в четвер.

Акт надіслали до Дарницького районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Обвинувачення пред'явлено 3-м посадовцям Державної прикордонної служби, 3-м директорам фірм підрядників і 2-м посередникам. Загалом на лаві підсудних постануть 8 осіб.

Слідство встановило, що чиновники за співучасті з суб'єктами господарської діяльності завдали збитків державі на 16, 6 млн грн.

Прикордонники виділили кошти на реконструкцію приміщень у будівлі Харківської авіаційної ескадрильї під службові приміщення, чим допустили нецільове використання коштів.

Також створювалися фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності, через які "виводилися" державні кошти.

Обвинувачення пред'явлене за статтями "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "порушення законодавства про бюджетну систему України", "службове підроблення", "фіктивне підприємництво" і "підроблення документів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк назвав Гройсмана другом і нагадав йому про відставку

Проект "Стіна" або Європейський вал - фортифікаційний проект, котрий має підвищити рівень безпеки на суходільному кордоні України та Російської Федерації. Проект презентований Арсенієм Яценюком на засіданні Кабінету міністрів 3 вересня 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Справу "стіни Яценюка" передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі