вівторок, 12 березня 2019 13:07

Справу Продана закрили: у НАБУ дали пояснення

Справу Продана закрили: у НАБУ дали пояснення
Мирослава Продана підозрюють у привласненні 89 млн грн під час роботи на посадах в.о. заступника та голови ДФС. Фото: glavcom.ua

Справу підозрюваного в незаконному збагаченні екс-очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана мають закрити за рішенням Конституційного суду.

ПРо це повідомили у прес-службі Національного антикорупційного бюро, передає "РБК-Україна".

У НАБУ пояснили, що змушені були закрити всі провадження за статею "незаконне збагачення" після того, як Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за цією статею.

"Послідовне закриття кримінальних проваджень не має ніякого значення. А в цьому конкретному епізоді - ми з'ясуємо, так це чи ні. В цілому підслідність справи Продана була визначена за детективами НАБУ ", - розповіли у бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Рада візьметься за незаконне збагачення чиновників

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. На його думку, це не узгоджується з принципами верховенства права та презумпції невинуватості. До суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко вже вніс у парламент новий законопроект про невідворотність покарання за незаконне збагачення. Його визначив як невідкладний.

Зараз ви читаєте новину «Справу Продана закрили: у НАБУ дали пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі