понеділок, 01 вересня 2008 14:37

Справу про громадянство Жванії відправили по ще одному судовому колу

Апеляційний суд Києва направив на повторне розслідування до Генпрокуратури кримінальну справу за звинуваченням екс-голови Радянського райсуду Києва Богдана Вавримчука в нібито незаконному ухваленні рішення від 10 вересня 1999 року про проживання депутата Давида Жванії на території України.

Про це в інтерв"ю "Інтерфакс-Україна" у понеділок повідомив представник Жванії в суді, депутат від НУ-С Геннадій Москаль.

"Апеляційний суд відмовився розглядати дану справу, не знайшовши в діях Вавримчука складу злочину, і повернув дану справу назад до Генеральної прокуратури України", - сказав він.

Москаль нагадав про те, що кримінальну справу щодо Вавримчука порушила Генпрокуратура за статтями 364 (ч.1), 366 (ч.1) Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем і службова підробка).

За словами Москаля, Вавримчуку ставилося в провину те, що він, будучи головою Радянського районного суду, виніс нібито незаконне рішення про проживання Жванії на території України з 1999 року.

Як відомо, 22 травня 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки і використання свідомо підробних документів, на підставі яких Жванії було видано посвідчення про громадянство України, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Справу про громадянство Жванії відправили по ще одному судовому колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі