четвер, 12 жовтня 2017 17:32

Справу "Обжори" сфабриковано

Справу "Обжори" сфабриковано
Новина про бізнес В'ячеслава Соболєва з владою "ДНР" - не перший подібний демарш проти нардепа з боку недоброзичливців. Фото: Comments.UA

Новина про бізнес депутата В'ячеслава Соболєва з владою "ДНР" виявилася фейком.

Ця "сенсація" виникла завдяки заяві нібито екс-директора мережі супермаркетів "Обжора" Євгенії Бурун, яка з'явилася в Twitter. У ній говориться, що Соболєв перереєстрував цю мережу, згідно із законами "ДНР", ще в червні 2014 року і з тих пір ця мережа, поповнюючи кишеню народного депутата, також справно платила податки в казну ворога.

Однак, в 2014-му році терористи ДНР ще не проводили жодних реєстрацій, а просто крали все, що потрапить під руку.

До того ж таке гучне обвинувачення не було направлено безпосередньо до СБУ або поліції.

Фінальним акордом цієї історії стали слова реально існуючої Євгенії Бурун в газеті "Комсомольская правда". Дізнавшись про існування цього документу, спочатку вона сприйняла це як жарт, але незабаром, за швидкістю поширення в інтернеті, зрозуміла, що справа серйозніша і мова йде про підробку документів. Також, за її словами, вона ніколи в житті не бачила нотаріуса Анну Павловську, і підпис під документами, хоч і схожий на справу її рук, але є фальшивкою.

Це не перший подібний демарш проти В'ячеслава Соболєва з боку недоброзичливців, наявних у цього політика. Так, в наприкінці 2015 року на нього надійшов анонімний донос в СБУ, суть якого зводилася до того, що "депутат облради Соболєв недостойний свого мандата, женіть його з БПП ..."

Сам же депутат в своєму торішньому інтерв'ю запідозрив в підступи проти нього своїх колишніх земляків - команду відомих донецьких юристів - заявивши, що "ми маємо справу з суддею Вищого господарського суду Артуром Ємельяновим і його поплічниками Павлом Маліком і Русланом Браславський.

Зараз ви читаєте новину «Справу "Обжори" сфабриковано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі