пʼятниця, 10 серпня 2018 11:39

Справу Кернеса закрили

Справу Кернеса закрили
Мер Харкова Геннадій Кернес приїхав на суд 10 серпня.

Київський районний суд міста Полтави закрив справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, яких звинувачували в катуванні учасників місцевого Євромайдану.

Таке рішення ухвалили 10 серпня.

"Суд постановив: кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса Геннадія Адольфовича, Бліннікова Віталія Дмитровича, Сміцького Євгена Миколайовича закрити в зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення в справі", - йдеться в постанові, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Його озвучив суддя Андрій Антонов.

"Очікував виправдувального вироку", - сказав Кернес після оголошення рішення.

"Я зрозумів цю постанову таким чином, що провадження припинено в зв'язку з тим, що прокурори систематично не були в залі судового засідання в призначений час і суддя розцінив це як систематичну неявку", - додав він.

Ухвала може бути оскаржена в Апеляційному суді Полтавської області протягом 7 днів з дня його оголошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес побачив у Порошенкові лідера

Геннадію Кернесу інкримінували викрадення активістів у Харкові.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану. У той самий день депутат Харківської облради Іван Варченко, ВО "Батьківщина", заявив про викрадення двох активістів - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса "біля готелю "Національ".

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мера та 2 його охоронців.

Зараз ви читаєте новину «Справу Кернеса закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі