пʼятниця, 31 січня 2020 15:11

Справу Кернеса почнуть знову розглядати - рішення суду

Справу Кернеса почнуть знову розглядати - рішення суду
Кернеса підозрюють у викраденні, катуванні й погрозах убити двох учасників харківського Майдану. Фото: УНІАН

Полтавський апеляційний суд скасував закриття справи мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, обвинувачених у викраданні і тортурах активістів Евромайдану.

Про це заявив головуючий суддя Володимир Костенко, пише "РБК-Україна"

Справу проти Кернеса закрив Київський районний суд міста Полтави два роки тому через те, що прокурори не були на процесі і не виступили в дебатах. Генеральна прокуратура подала апеляцію на це рішення і відкрила справу проти судді, який виніс рішення.

31 січня Апеляційний суд цю скаргу прокуратури задовольнив . Він скасував рішення про закриття справи та ухвалив розглянути її спочатку в суді першої інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після оголошення результатів виборів Кернес змінив риторику

У серпні 2018 року суддя Київського районного суду міста Полтави Андрій Антонов через неявку на дебати двох прокурорів закрив кримінальне провадження щодо мера Харкова і його охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького.

Їх підозрюють у викраденні, катуванні й погрозах убити двох учасників харківського Майдану — Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова у січні 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Справу Кернеса почнуть знову розглядати - рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі