пʼятниця, 02 липня 2021 14:22

Справу Гладковського передали до суду

Справу Гладковського передали до суду
Позаторік у жовтні Вищий антикорупційний суд арештовував Олега Гладковського. Потім він вийшов за понад 10 млн грн застави. Фото: "Слово і діло"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження щодо Олега Гладковського, першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони часів президентства Петра Порошенка.

Його обвинувачують у завданні збитків державі на 17,44 млн грн.

Гладковський, колишній заступник міністра оборони Ігор Павловський та колишній директор департаменту Міноборони Андрій Араптанов 2017 року організували закупівлю вантажних автомобілів за завищеними цінами, за версією слідства.

Постачальником було підприємство "Автоскладальний завод №2" корпорації "Богдан", президентом якої зараз є Гладковський.

Постачальнику незаконно переплатили 17,44 млн грн, повідомила прокуратура.

Слідство вело Національне антикорупційне бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання в оборонці: Зеленський заговорив про тюрми

У квітні НАБУ оголошувало в розшук сина Олега Гладковського - Ігоря. Бюро розслідувало cхему в оборонних закупівлях. Згодом у САП повідомили, що вручили сину колишнього посадовця обвинувальний акт, справу передали до суду.

У лютому-березні 2019-го журналісти Bihus.info публікували розслідування про постачання контрабандних російських деталей.

Після цього п'ятий президент Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. Той повернувся на посаду президента "Богдана", де працював до державної служби.

Зараз ви читаєте новину «Справу Гладковського передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі