пʼятниця, 17 вересня 2021 07:00

Справа "слуги" Юрченка: як просувається скандальне розслідування

Справа "слуги" Юрченка: як просувається скандальне розслідування
У серпні 2021-го нардеп Олександр Юрченко отримав від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачення в хабарництві. Фото: "Укрінформ"

Рік тому, 17 вересня 2020-го, повідомили про підозру народному депутатові Олександру Юрченку в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов'язків.

21 вересня Юрченка взяли під арешт з правом застави розміром 3,1 млн грн. Її внесли за чотирі дні родичі. Помічник депутата Іван Фіщенко вийшов з СІЗО під заставу 1,5 млн грн.

У Національному бюро розслідувань повідомили, що під час спецоперації детектива "під прикриттям" парламентар натяками попросив надати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі $13 тис. за внесення пропозицій до проєкту закону "Про управління відходами" та у подальшому – $200 тис. для підкупу народних депутатів-членів комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Запам'яталися бійки, а не якість законів": нардеп розкритикував "слуг" у Раді

Розслідування почали ще влітку 2020-го. Бюро підготувало проєкт підозри, але не могли його вручити без підпису генпрокурорки Ірини Венедіктової. Вона заявила, що недостатньо підстав. Згодом підписала документ.

У розпал скандалу Олександра Юрченка виключили з фракції "Слуги народу". Президент Володимир Зеленський заявив, що Юрченко "обов'язково сидітиме у в'язниці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу" Юрченка затримували на крадіжці пива в магазині - Бутусов

У серпні 2021-го нардеп Олександр Юрченко отримав від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачення в хабарництві. Документ вручили також його неофіційному помічнику Івану Фіщенку.

На виборах Юрченка обрали нардепом у 211 округу в Голосіївському районі Києва від президентської партії. Олександр Юрченко є головою підкомітету з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Зараз ви читаєте новину «Справа "слуги" Юрченка: як просувається скандальне розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі