понеділок, 19 серпня 2019 17:18

Справа "Роттердам+": Вовк не збирається повертатися в Україну і хизується фото зі США
5

Фото: Facebook

Підозрюваний у справі "Роттердам+" колишній голова Національної комісії з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк не готовий повертатися в Україну. Про це він написав у Facebook у понеділок.

"Я не готовий приїжджати, поки голова Офісу президента керує НАБУ, САП і судовою системою. За президента Зеленського до судів телефонують інші люди. І Коломойському, схоже, це дуже подобається. У мене немає "баришівських" чи "солом'янських" судів, немає такого "Богдана" чи "Ситника", тому вважаю за краще перебувати в країні, де закон і право не порожній звук. Я б з задоволенням прибув на суд. Але не готовий брати участі в судилищі", - написав він.

Судячи з фотографій у Facebook, Вовк перебував у Гарвардському університеті США. Там навчався у бізнес-школі.

"Програма зайняла 5 місяців і суттєво змінила мене", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ розшукає колишнього чиновника через збитки від "Роттердам+"

Детективи Національного антикорупційного бюро 8 серпня повідомили про підозру Дмитру Вовку.

За даними слідства, у березні 2016-го члени комісії змовилися з групою компаній та ухвалили формулу "Роттердам+". Згідно з нею ціну вугілля для теплоелектростанцій рахували з вартістю його транспортування з Нідерландів. Таких видатків насправді не було. Електроенергію для споживачів продавали дорожче. За 2 роки вони переплатили 18,87 млрд грн. Із них 14,3 млрд дісталися групі приватних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Справа "Роттердам+": Вовк не збирається повертатися в Україну і хизується фото зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі