четвер, 21 січня 2021 11:39

Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: з'явилися нові подробиці

Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: з'явилися нові подробиці
Станіслав Шуляк з'являвся у російському Ростові-на-Дону, грудень 2016 року.

Суд дозволив спеціальне досудове розслідування щодо колишнього командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка в справі про вбивства під час Революції гідності в лютому 2014 року.

У четвер Офіс генерального прокурора повідомив, що Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про дозвіл на спеціальне досудового розслідування щодо експосадовця МВС.

Дозвіл надано в кримінальному провадженні щодо колишніх президента Віктора Януковича, голови СБУ Олександра Якименка, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, міністра оборони Павла Лебедєва та інших високопосадовців.

Їх підозрюють в організації в складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади й службових повноважень, що призвело до умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також дезертирства.

Шуляк переховується від органів слідства та суду.

"Зазначене рішення дозволить проведення досудового розслідування за його відсутності - in absentia", - повідомив Офіс генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дозволив заочне розслідування щодо Захарченка

24 січня 2019 року Оболонсь­кий райсуд Києва заочно визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Зараз ви читаєте новину «Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: з'явилися нові подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі