середа, 08 липня 2020 12:20

Справа Порошенка: суд зібрався втретє (онлайн)

Справа Порошенка: суд зібрався втретє (онлайн)
Порошенко вже втретє приходить на суд, де прокуратура клопоче про запобіжний захід. Фото: @petroporoshenko

Печерський районний суд міста Києва 8 липня продовжує засідання для обрання запобіжного заходу 5-му президентові, народному депутату Петрові Порошенку.

Раніше слідчий суддя Сергій Вовк оголошував про перерву в засіданні 1 липня. Того дня захист Порошенка оголосив відвід групі прокурорів, але суд відмовив у цьому клопотанні, нагадує "Радіо Свобода".

Прокуратура просила суд обрати для Порошенка запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 10 липня.

Адвокати політика заявили про нечинність клопотання через відсутність на документах дати.

Біля будівлі суду 8 липня, як і попереднього разу, зібралися прихильники Порошенка.

Справа, в якій йому хочуть обрати запобіжний захід, полягає, за даними прокуратури, в тому, що 2018 року тоді президент Порошенко нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення ним влади і службових повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю Майдану Царевич виправдали

Адвокат Ілля Новіков припускав, що йдеться про призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Порошенко відкидає звинувачення в порушенні закону.

Суд для обрання запобіжного заходу Порошенку почався 18 червня. Прокурори тоді попросили про запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча раніше говорили про те, що прокуратура домагатиметься арешту.

На пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявляв, що вирок його попереднику Петрові Порошенку попереду.

Зараз ви читаєте новину «Справа Порошенка: суд зібрався втретє (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі