неділя, 30 вересня 2018 17:47

Справа "побитих яйцями": отримали доступ до телефонів "автомайданівців"

Генпрокуратура отримала доступ до трафіків та локації під час дзвінків трьох обвинувачених у справі про "побиття яйцями" нардепа Олега Барна.

Прокуратура та поліція завершили розслідування у цій справі і 10 вересня вручили обвинувальний акт трьом автомайданівцям - Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику, повідомив адвокат Роман Маселко.

Заступник генпрокурора Юрій Столярчук поставив слідчим завдання відпрацювати усі контакти, зв'язки активістів та провести негласні слідчо розшукові дії.

"Це може бути будь-що, починаючи від візуального спостереження, до встановлення жучків та проникнення у житло, і все це в рамках розслідування факту кидка трьох яєць", - каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйцями на голові Барни зайнялися 5 поліцейських і 10 прокурорів

За його словами, адвокати ознайомились з матеріалами справи після завершення досудового розслідування, і у справі проти трьох "автомайданівців" не було ані ухвал суду про вилучені трафіки, ані трафіків, ані результатів проведення НСРД.

  Фото: Українська правда
Фото: Українська правда
  Фото: Українська правда
Фото: Українська правда
  Фото: Українська правда
Фото: Українська правда

"Дії проводились, а їх результати у справу не поклали. Це логічно – для справи вони не потрібні. То для чого їх збирали, що зібрали і як використали чи збираються використати", - зазначає адвокат.

За його словами, справа "яєць Барни" є "помстою Юрія Луценка за поїздку "автомайданівців" до його маєтку у грудні 2017 року.

13 липня 2017 року Олег Барна заявив у бік активістів, що ті "не є народом", і спробував закрити рот протестувальникам. У відповідь у нардепа полетіли яйця.

Зараз ви читаєте новину «Справа "побитих яйцями": отримали доступ до телефонів "автомайданівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі