субота, 26 вересня 2020 10:00

Справа Насірова пішла в Антикорупційний суд

Справа Насірова пішла в Антикорупційний суд
У березні 2017-го, коли детективи НАБУ прийшли до Романа Насірова з підозрою, лікарі вивезли його на ношах під ковдрою у "Феофанію". Фото: "Радіо Свобода"

Рік тому, 26 вересня 2019-го Касаційний адміністративний суд Верховного суду скасував усі рішення попередніх судів на користь підозрюваного у зловживанні владою ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Засідання тривало понад 8 годин, описує той день Центр протидії корупції.

На засіданні розглянули всі клопотання Насірова: ексголова ДФС намагався усунути зі справи Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, просив передати справу до іншої палати Верховного суду.

Після того, як йому відмовили, хотів удруге заявити про відвід судів. Однак судді розглянули справу та поставили крапку.

Таким чином Верховний суд перервав дворічну тяганину у справі Насірова про повноваження. І кримінальна справа проти нього пішла у Вищий антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі вони на волі. П'ять гучних корупційних справ, за якими досі немає вироків

Насірова підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, що завдало державі збитків на майже 2 млрд грн.

За даними слідства, на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах колишнього народного депутата Олександра Онищенка. Екснардепу-втікачу інкримінують махінації із газом. Підозру Насірову детективи НАБУ вручили у березні 2017-го.

Солом'янський районний суд міста Києва арештовував ексчиновника. За кілька днів після цього дружина Насірова внесла за нього заставу - 100 млн грн.

Антикорупційний суд почав слухати справу торік у листопаді. У липні цього року повідомлялося, що суд дослідив 11 томів доказів у справі.

На зустрічі з послами країн "Великої сімки" та ЄС президент Володимир Зеленський назвав важливою незалежність антикорупційних органів.

"Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів", – заявив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Справа Насірова пішла в Антикорупційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі