четвер, 03 грудня 2020 17:42

Справа Микитася і заступник Єрмака: журналісти дізналися про нову деталь

Справа Микитася і заступник Єрмака: журналісти дізналися про нову деталь
Татаров працював юристом компанії Микитася.

Заступник керівника Офіса президента Олег Татаров був науковим керівником у заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса, якого підозрюють в підробленні експертизи для екснардепа-забудовника Максима Микитася за хабар. Про це пише журналіст Данило Мокрик.

На сайті Національної академії внутрішніх справ є інформація, що Дубонос 2019 року працював над кандидатською дисертацією на тему "Використання баз біометричних даних підрозділів Експертної служби МВС України під час розслідування кримінальних правопорушень".

У графі "Науковий керівник/консультант" вказаний Татаров О.Ю. Прізвище та ініціали збігаються із заступником керівника ОП. На той час він був професором Національної академії внутрішніх справ.

Дубонос є підозрюваним. За версією Національного антикорупційного бюро, він отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за підробку на його користь експертизи в кримінальному провадженні. 2 грудня Вищий антикорупційний суд обрав Дубоносу запобіжний захід - тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микитась вийшов із СІЗО

НАБУ також опублікувало частину переписок у цій справі, які підтверджують факт організації хабаря. Водночас у домовленостях у ролі посередника між Микитасем та Дубоносом була 3-тя особа – "експосадовець ДК "Укрбуд". НАБУ не розкриває імені цієї особи. ЗМІ повідомляють, що підозру готували заступнику керівника ОП.

Татаров працював юристом у компанії Микитася "Укрбуд".

НАБУ заявило, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова перешкоджає притягненню винних у цій справі до відповідальності.

Олег Татаров був призначений в Офіс президента в серпні. Тут він одразу зайнявся питаннями координації силових органів.

За президента Януковича Татаров працював у Головному слідчому управлінні МВС. Під час Революції гідності він був одним з "рупорів" силового блоку і виправдовував дії тодішньої влади і силовиків.

У подальшому зайнявся адвокатською діяльністю, його клієнтами були ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов і колишній "регіонал" Вадим Новинський. Паралельно Татаров працював із будівельною компанією "Укрбуд".

Колишнього народного депутата Максима Микитася підозрюють у незаконному заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн. Розслідування ведеться з грудня 2017-го.

У 2000-х його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Згодом Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.

Зараз ви читаєте новину «Справа Микитася і заступник Єрмака: журналісти дізналися про нову деталь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі