вівторок, 20 серпня 2019 13:43

Справа Майдану: суд дозволив допит Кличка, Луценка і Парубія

Справа Майдану: суд дозволив допит Кличка, Луценка і Парубія
Суд дозволив допитати 15 з 38 правоохоронців і низку публічних осіб. ФОТО: "Дзеркало тижня"

Суд дозволив допитати 15 із 38 правоохоронців і низку публічних осіб у справі розстрілу на вулиці Інститутській 20 лютого 2014-го.

Про це повідомляє "Громадське".

Ідеться про виклик міськголови Києва Віталія Кличка, генпрокурора Юрія Луценка, спікера Ради 8-го скликання Андрія Парубія, екс-нардепа Андрія Шевченка, екс-заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова, колишньої членкині Партії регіонів Олени Лукаш та інших.

Адвокат захисту Стефан Решко вказав, що збирається довести відсутність умислу в "знищенні Майдану".

"За 4 роки слухань у нас викристалізувалась проблематика у цій справі. Ми неодноразово говорили, що обстановка викривлена обвинуваченням, неодноразово говорили про те, що люди загинули під час обопільного вогню. Хочемо довести, що жодного умислу на знищення Майдану не було. Ми не поділяємо позицію, що коли всіх обвели циркулем — якщо були на службі, то винні. І тому плануємо допитати легендованих свідків", — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому суддя звільнив з-під варти екс-"беркутівця", який розстрілював Майдан

16 липня Святошинський райсуд Києва випустив під домашній арешт колишнього "беркутівця" Сергія Тамтуру. Його звинувачують у вбивстві 48 майданівців.

Зараз ви читаєте новину «Справа Майдану: суд дозволив допит Кличка, Луценка і Парубія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі