понеділок, 11 лютого 2019 13:01

Спостерігачі назвали підкупом безкоштовні концерти Зеленського

Спостерігачі назвали підкупом безкоштовні концерти Зеленського
Кандидат у президенти Володимир Зеленський проводить безкоштовні концерти.

Безкоштовний концерт Володимира Зеленського на вихідних в Ужгороді можна розцінювати як підкуп виборців, оскільки шоумен є кандидатом у президенти. Про це заявили у мережі "Опора".

9 лютого в Ужгороді відбувся концерт Студії "Квартал 95" за участі Зеленського. Концерт гумористів був анонсований заздалегідь, квитки на нього можна було купити на сайті та у касах театру. Ціни на квитки коливалися у межах від 350 до 1950 грн. Однак того ж дня, за 3 години до заявленого концерту, пройшов ще один, вхід на який був виключно за запрошенням, повідомляють спостерігачі.

Попереднього публічного анонсу свята не було, як можна було отримати запрошення – достеменно невідомо. Обидва заходи пройшли у залі Закарпатського обласного муздрамтеатру.

На концерт, який почався о 17:00, могли зайти лише за запрошенням, які мали змогу отримати заздалегідь учасники АТО та члени їхніх сімей, люди з інвалідністю.

У коментарі місцевим журналістам, сам Зеленський заявив, що такі благодійні концерти вони проводять регулярно, однак "раніше вони про це не розповідали, бо їх не запитували, а піаром команда не займалася". Зі слів кандидата, це для них традиційно - безкоштовний концерт вдень, а ввечері - комерційний.

Кандидату заборонено надавати виборцеві на пільгових умовах товари чи послуги і при цьому згадувати його ім'я. Проведення безкоштовного концерту за участю кандидата у президенти може сприйматися саме як надання виборцеві послуг, а це вже містить ознаки підкупу виборців, повідомили в "Опорі".

Також спостерігачі виявили агітацію за кандидата у президенти Зеленського на концертах в Одеській області.

На одному з концертів були присутні глядачі (вчителі, учасники АТО), які отримали запрошення на відвідування концерту на безоплатній основі.

У місті Чорноморськ 6 лютого відбувся концерт гумористичного шоу "Ліга сміху", перед початком якого глядачам продемонстрували відеоролики про вибори та звернення кандидата Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'їхали з глузду? - як Зеленський називав тих, хто готовий за нього голосувати

За результатами опитування групи "Рейтинг", Володимир Зеленський вперше очолив рейтинг кандидатів у президенти. Його готові підтримати 19%. Юлію Тимошенко - 18,2%, Петра Порошенка - 15,1%.

30 січня Центральна виборча комісія зареєструвала Зеленського кандидатом у президенти. Вибори глави держави відбудуться 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі назвали підкупом безкоштовні концерти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі