неділя, 11 січня 2009 16:10

Спостерігачі ЄС уже вирушили на українські станції

Делегація спостерігачів Євросоюзу у складі представників Франції й Італії прибула в неділю в Одеську область для проведення моніторингу транзиту російського газу через газокомпресорну станцію "Орловка".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Одеського управління магістральних газопроводів Борис Девдера, в даний час спостерігачі рухаються у напрямку міста Ізмаїл. Потім їх маршрут проляже в Ренійській район, де розташована ГКС "Орловка", яка перекачує газ в балканські країни - Болгарію, Румунію і Туреччину.

Починаючи з 12 січня, спостерігачі від ЄС приступають до виконання своїх обов"язків з моніторингу транзиту російського газу.

ГКС "Орловка" розташована в околицях села Новосельське Ренійського району. На добу перекачує до 55 мільйонів кубометрів російського газу. Через відсутність російського газу припинила роботу з перекачування з 1 січня.

В той же час, група експертів Єврокомісії прибула в неділю до Луганська. Вони планують побувати на двох газовимірювальних станціях в Росії - Писаревка і Сохрановка.

В даний час експерти їдуть на російські ГВС. Їх супроводжують представники Луганської обладміністрації, "Донбастрансгазу" і журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі ЄС уже вирушили на українські станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі