понеділок, 27 серпня 2012 13:18

Спортсмени та співаки не вплинуть на голосування - соціолог

Спортсмени та співаки не вплинуть на голосування - соціолог
Ірина Бекешкіна: Більшість виборців у середині серпня зовсім не ознайомилися зі списками. Фото: obozrevatel.com

Включення деякими партіями у перші п'ятірки виборчих списків відомих спортсменів та діячів мистецтва ніяк не вплине на голосування абсолютної більшості виборців.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні на прес-конференції розповіла директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Більшість виборців у середині серпня або зовсім не ознайомилися зі списками партії, за яку вони збираються голосувати - це 39%, або знають лише першу п'ятірку - це 26%. Абсолютна більшість виборців - 52% - відповіли, що на їхнє голосування не вплинуть спортсмени чи діячі мистецтва", - сказала соціолог.

За її словами, результати опитування щодо підтримки політичних сил на виборах у червні такі ж, як і у липні.

"Що здивувало... Після опитування у червні було багато подій: був прийнятий мовний закон, відбулося його обговорення в суспільстві, були презентовані списки. Коли я подивилася на результати, то вони не змінилися. Як було так і залишилося 15% тих, хто не визначився", - зазначила Бекешкіна.

Експерт додала, що за результатами опитування, проведено спільно з Центром Разумкова, до парламенту проходять Партія регіонів (28,1%), "Батьківщина" (25,6%), УДАР (11,5%), Комуністична партія України (8,2%). Не визначилися - 14% громадян, додала Бекешкіна.

При цьому, на думку соціолога, "Батьківщина" отримала би на 2% більшу підтримку в разі наявності в списку колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Спортсмени та співаки не вплинуть на голосування - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі