Ексклюзиви
пʼятниця, 26 березня 2021 18:13

Спільник Медведчука зізнався в закликах до відокремлення Криму від України - ЗМІ

Спільник Медведчука зізнався в закликах до відокремлення Криму від України - ЗМІ
Іван Комелов закликав до відокремлення Криму від України. Фото: Facebook/inkom75

Один із підозрюваних у державній зраді, спільник народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, учасник руху "Український вибір" Іван Комелов у коментарі "Бабелю" зізнався, що підтримував вихід Криму зі складу України.

За інформацією видання, Комелов закликав до відокремлення півострова від держави. Він стверджує, що рішення про проведення "референдуму" ухвалила Севастопольська міська рада, а положення про організацію референдуму розробляли на підставі закону про організацію референдуму.

Він також прокоментував інформацію про оголошення йому підозри Офісом генпрокурора України у сприянні окупації Криму.

"Підозру я жодним чином не отримував і оскаржувати її не збираюся. Оскільки, на мою думку, це замовна справа, спрямована на дискредитацію проведеного 2014 року референдуму, який відбувся в рамках чинного на той момент в Україні законодавства", - заявив Комелов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук і Козак у дні окупації Криму за безцінь отримали великий нафтовий бізнес - "Схеми"

26 березня трьом учасникам організації "Український вибір", яка належить Віктору Медведчуку, Офіс генерального прокурора повідомив про підозри за сприяння в окупації Кримського півострова.

25 березня на дачі в Медведчука пройшли обшуки.

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність 3 телеканалів: "112", NewsOne та ZIK. Санкції застосовуються до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Спільник Медведчука зізнався в закликах до відокремлення Криму від України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути