пʼятниця, 09 травня 2008 17:11

Спільний морський парад у Севастополі таки буде

Росія та Україна погодили формат святкових заходів, присвячених 225-річчю Чорноморського флоту Росії, яке відзначатиметься11 травня, повідомив журналістам у п`ятницю голова Севастопольської міськадміністрації Сергій Куніцин.

"Ми сьогодні підчистили невеликі накладочки. Можу з радістю запевнити вас, що в день 225-річчя флоту все буде добре", - сказав С.Куніцин.

"Ми неодноразово розмовляли з Віктором Степановичем Черномирдіним (посол Росії в Україні) й дійшли загальної позиції. Україна та Росія, два флоти та їх командувачі разом зустріли сьогоднішнє свято, ми разом зустрінемо й ювілей Чорноморського флоту", - сказав голова міської адміністрації.

За його словами, парад кораблів і військово-спортивне свято на території Севастопольської бухти відбудуться, при цьому проїзд російських БТР вулицями Севастополя буде відмінено.

Як повідомлялося, керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич 6 травня заявив, що в МЗС України вважають, що святкування 225 річниці Чорноморського флоту Російської Федерації має проходити на об"єктах ЧФ РФ.

Він зазначив, що ЧФ Росії базується на одній із територіально-географічних ділянок Севастополя, а Севастополь не є базою ЧФ. "Ми виходимо з того, що святкування річниці Чорноморського флоту має проходити на об"єктах Чорноморського флоту", - сказав В.Кмрмлмч. "Широке розлоге проходження військової техніки містом – це вже військовий парад, а це є елементом ідеологічним", - додав він.

Служба безпеки України, 7 травня, також виступила проти проведення в Севастополі військового параду Чорноморського Флоту Росії з нагоди чергової річниці його створення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Спільний морський парад у Севастополі таки буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі