четвер, 22 листопада 2007 10:13

Спікера обиратимуть 27 листопада - Шкіль

Кандидат у депутати Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль прогнозує голосування парламентаріїв за кандидатуру, висунуту на посаду голови Верховної Ради, у вівторок, 27 листопада.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал".

"27 (листопада) швидше за все. Потрібно бути реалістом, 27 буде голосування за спікера", - сказав він.

При цьому представник БЮТ допустив, що це голосування буде проблематичним.

"У мене є внутрішнє переконання, що будуть проблеми, але результат буде прогнозований", - зазначив Шкіль.

Він також висловив упевненість у тому, що в день відкриття першої сесії нової Ради депутати від його політичної сили й блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" підтвердять своє входження в коаліцію цих блоків.

"Ми переконані, що 23 числа після складання присяги буде оприлюднений склад коаліції демократичних сил", - сказав він.

Шкіль переконаний, що інформація про ведення представниками НУНС переговорів про створення коаліції з Партією регіонів не відповідає дійсності.

"Я особисто переконаний, що не ведеться ніяких тактичних, стратегічних переговорів між представниками Партії регіонів і між представниками "Нашої України". Але те, що існує значна частина лобістів ідеї широкої коаліції в середовищі ПР і незначні непротивники цього процесу (у НУНС) - це є, але це не означає й не може бути підтвердженням тих грандіозних планів, які хтось висвітлює", - вважає він.

Блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" раніше заявляли про свій намір обрати спікера в перший день роботи Верховної Ради.

БЮТ готовий підтримати будь-яку кандидатуру на пост голови Ради, що запропонує блок "Наша Україна - Народна Самооборона".

Одна з лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова допускає обрання головою Верховної Ради Секретаря Ради національної безпеки й оборони Івана Плюща.

За згодою про створення коаліції Блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" посаду спікера висуває НУНС.

НУНС ухвалив рішення щодо висування на цю посаду кандидатуру лідера партії "Народний Союз Наша Україна", голови політичної ради НУНС В"ячеслава Кириленка, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Спікера обиратимуть 27 листопада - Шкіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі