понеділок, 05 листопада 2007 12:49

Соратники Януковича хочуть, щоб "нашоукраїнці" ходили на роботу щодня

Партія регіонів буде контролювати дотримання конституційної норми про голосування карткою особисто самим депутатом з боку демкоаліції. Про це заявив "Делу" представник Партії регіонів Василь Хара.

"Способів багато: від інтелігентного — звернення до головуючого у Верховній Раді, аж до фізичного втручання", - заявив він.

Хара не виключає, що його соратники можуть вихоплювати картки голосування і блокувати роботу парламенту, якщо голосування видасться їм нечесним.

Більш цивілізований шлях — оскарження рішень у Конституційному суді.

Труднощі, що можуть виникнути з явкою 226 депутатів на кожне засідання Верховної Ради, розуміють і лідери "НУ — НС", відзначає видання.

Напередодні Микола Катеринчук заявив, що "помаранчеві" хочуть внести зміни в регламент Верховної Ради, установивши тільки один день на тиждень для голосування законодавчих ініціатив.

"Усе, що потрібно зробити — це замінити регламентну норму й установити один день для голосування, наприклад, четвер", — сказав Катеринчук.

Така система вже діяла в українському парламенті, коли очолювана Степаном Гавришем більшість мала лише 227 голосів. Протягом тижня депутати розглядали законопроекти, а потім голосували їх в один день.

"Регіонал" Михайло Чечетов вважає, що поновлення старого регламенту пов"язане зі слабістю демократичної коаліції.

"Вони бояться, що ціпком не заженуть мільйонерів і мільярдерів, що профінансували виборчу кампанію, у парламент", — заявив політик.

За словами Чечетова, Партія регіонів не підтримає ініціативу Катеринчука. "Нехай ходять на роботу щодня", — сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Соратники Януковича хочуть, щоб "нашоукраїнці" ходили на роботу щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі