вівторок, 12 лютого 2008 13:04

Соратник Путіна назвав Ющенка хуторянином

Соратник Путіна назвав Ющенка хуторянином
Напередодні зустрічі двох президентів представник пропрезидентської "Єдиної Росії" Сергій Марков дозволив, на його думку, "тверезе уявлення про президента України".

"На сьогоднішній зустрічі президенти Росії і України говоритимуть перш за все про економіку. Тим предостатньо. Це і теми газу, і формування зони вільної торгівлі, і перспективи приєднання до ЄЕП, - відзначив директор Інституту політичних досліджень, депутат Державної думи Сергій Марков. - Навіть без ворожіння на кавовій гущі можу сказати, що Ющенко понад усе цікавитиметься газовими питаннями. У Путіна більший інтерес обговорити вступ України в НАТО. Напевно, Путін скаже, що Україні не поздоровиться у разі вступу в НАТО. А Ющенко в черговий раз підтвердить позицію "Вашингтонського обкому".

Переговори між президентами будуть складними

"Так або інакше, двом лідерам належить домовлятися. Путін - це найбільший і впливовий європейський політик. А Ющенко - хуторянин. Тому переговори будуть складними, - заявив російський політик. - У нас достатньо тверезе уявлення про президента України. Він традиційно веде антиросійську політику, не цілком самостійний в ухваленні рішень. Але навіть він не може ігнорувати інтереси української економіки. Тим більше, у нього попереду битва з Тимошенко", повідомляє censor.net.ua.

Сергій Марков - депутат Державної Думи РФ, директор Інституту політичних досліджень.

Марков, відомий експерт і політтехнолог, був не тільки свідком українських виборів, але і брав в цьому процесі найбезпосереднішу участь, працюючи з російського боку на штаб Віктора Януковича.

Також слід зазначити, що Марков в одному зі своїх інтерв"ю вже наголошував, що Ющенко у своїх поглядах є "патріархальним селянином".

"Як Лукашенко за ментальністю і методами управління - голова колгоспу, так Ющенко за ментальністю і методами управління - отець великого сільського патріархального сімейства. Це його ідеал, він до нього прагнутиме. У цьому ідеалі не розподіл влади, а неподільна влада кумів типу кума Петра Порошенка. Тільки говорити про європейський вибір він буде дуже багато, не так як Лукашенко, - це головна відмінність. Ще одна відмінність, що при Лукашенкові немає олігархів, всім керує сам "батька" з силою голови колгоспу. А при Ющенку Україною управлятимуть олігархи з числа кумів - родичів і друзів Президента - українського "батьки", - розповів російський політолог.

Зараз ви читаєте новину «Соратник Путіна назвав Ющенка хуторянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі