четвер, 08 грудня 2022 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц зробив заяву про застосування Росією ядерної зброї

Шольц зробив заяву про застосування Росією ядерної зброї
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що тиск світової спільноти знизив ризик ядерної війни. Фото: eastnews.ua

Знизився ризик застосування Росією ядерної зброї.

Це сталося завдяки тиску міжнародної спільноти, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю порталу Funke media на честь своєї річниці на посаді.

"Росія перестала погрожувати застосуванням ядерної зброї. У відповідь на те, що міжнародна спільнота позначила червону межу", – вказав він.

Шольц досі вважає, що потрібно продовжувати діалог з Кремлем. Він готовий обговорювати з президентом РФ Володимиром Путіним контроль озброєнь в Європі. Це питання піднімали і до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США різко відреагували на нові ядерні погрози Путіна

Канцлер додав, що Німеччина входить у число найбільших прихильників України. У тому числі в плані поставок озброєння.

"Ми робимо все можливе, щоб не допустити прямої війни між Росією і НАТО. У такому конфлікті будуть тільки ті, хто програв – у всьому світі", – додав Шольц.

Путін 7 грудня заявив, що РФ "боротиметься" за свої національні інтереси "мирними засобами", а якщо не вийде ‒ "усіма наявними". Також він заявив, що війна буде тривалою і нагадав про загрозу ядерної війни. Згадав про російського царя Петра I. А Азовське море назвав "внутрішнім".

Щоб недопустити ядерної аварії в Україні, Сполучені Штати Америки вважають за необхідне забезпечити безперебійне електропостачання атомних станцій країни.

Зараз ви читаєте новину «Шольц зробив заяву про застосування Росією ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі