субота, 10 грудня 2022 18:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц розповів, що чув від Путіна у розмовах

Шольц розповів, що чув від Путіна у розмовах
Путін хоче силою захопити частину України, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото: East News

Коли канцлер Німеччини Олаф Шольц розмовляє з президентом країни-агресорки Російської Федерації Володимиром Путіним, то той говорить про "завоювання".

Путін хоче силою захопити частину України. Про це Шольц сказав у суботу в Потсдамі під час розмови з громадянами у своєму виборчому окрузі, повідомили Bild.

"Кожного разу, коли я розмовляю з Путіним, він говорить дуже чітко, мова йде саме про завоювання чогось", – розповів канцлер.

"Він просто хоче силою захопити частину української території", – додав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бункерний дід" заявив, що Росія "пізно" почала війну

Канцлер Німеччини сказав про велику кількість ліквідованих в Україні російських окупантів.

"Ми не знаємо точно, скільки російських військовослужбовців загинуло. Але це може бути і 100 тисяч", – заявив.

За його слів, з боку Путіна немає жодної стриманості. Проте, незважаючи на всі розбіжності, з ним доводиться говорити знову і знову, щоб перевірити, чи є зміни щодо України, сказав Шольц.

Цього тижня Німеччина оголосила, що передасть Україні 18 самохідних артилерійських установок САУ RCH 155. Також – 80 пікапів, 90 одиниць протидронного обладнання та іншу оборонну допомогу.

На початку грудня Німеччина оголосила черговий пакет військової допомоги для України. Повідомили про зенітні установки Gepard, безпілотники.

Комплекс протиповітряної оборони IRIS-T, яку передала Німеччина Україні, вже працює на південному напрямку.

15 установок Panzerhaubitze 2000 працюють по російських окупантах. Влітку Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard.

Зараз ви читаєте новину «Шольц розповів, що чув від Путіна у розмовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі