неділя, 05 березня 2023 19:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц назвав основу для переговорів з РФ

Шольц назвав основу для переговорів з РФ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив заяву про президента РФ Володимира Путіна. Фото: Getty Images

Відповідальність за припинення війни в Україні залишається на президенті РФ Володимирі Путіні.

Водночас війна зайшла в глухий кут, який завдає величезної шкоди Україні. Про це в інтерв'ю, яке вийшло в ефір у неділю на CNN у програмі "Fareed Zakaria GPS", заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує Politico.

"На мій погляд, необхідно, щоб Путін розумів, що він не досягне успіху зі своїм вторгненням та своєю імперіалістичною агресією, і що він повинен вивести війська. Це основа для переговорів", – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили повний список допомоги з нового пакета США

Німецький лідер визнав, що річна російсько-українська війна зайшла в глухий кут, який завдає величезної шкоди Україні. Але він сказав, що не буде змушувати українців йти на незручні компроміси.

"Без українців не буде рішень", – сказав Шольц, зазначивши, що Путін явно неправильно оцінив силу України, а також єдність усіх друзів України у протистоянні російському вторгненню.

"Дуже важко судити про те, що буде далі в Україні, але є дещо абсолютно зрозуміле: ми продовжуватимемо підтримувати Україну фінансовою, гуманітарною допомогою, а також зброєю", – сказав він.

3 березня президент США Джо Байден зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Байден заявив, що підтримка України канцлером Німеччини "мала величезне значення" під час війни, пише CNN.

Він зазначив, що США і Німеччина рухалися "нога в ногу" у підтримці Києва. У свою чергу Шольц пообіцяв підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Байден та Шольц під час переговорів у Білому домі висловили готовність продовжувати санкційну політику проти Росії за розв'язану війну в Україні настільки довго, наскільки це необхідно.

Зараз ви читаєте новину «Шольц назвав основу для переговорів з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі