вівторок, 08 травня 2007 12:08

Солана вважає примирення Ющенка і Януковича своєю заслугою

Упродовж вже тривалого часу Європейський союз відіграє роль посередника в український кризі. Про це повідомив верховний представник ЄС з питань міжнародної політики та політики безпеки Хав"єр Солана.

Таку заяву він зробив під час зустрічі з представниками Європарламенту та національних парламентів держав ЄС.

Зокрема, Солана розповів, що Євросоюз намагається виконувати місію посередника в Україні дуже обережно, оскільки хоче надати українським політикам шанс самим впоратися із кризою.

За словами Солани, якщо Європейський союз знову влаштує в Україні "круглий стіл" на очах у громадськості, складатиметься враження, що українські політики нездатні самі вирішити свої проблеми.

Водночас ЄС весь час намагається допомогти українським можновладцям. "З 26 квітня до п"ятниці минулого тижня президент та прем"єр-міністр України не говорили один з одним. У п"ятницю я поговорив з ними обома. Але я не хотів би нині розкривати багато секретів", – повідомив Хав"єр Солана.

Верховний представник ЄС сподівається, що українські політики таки знайдуть вихід. В іншому випадку, вони не зможуть впоратися із проблемами, що з"являтимуться у майбутньому і стабільність держави від цього потерпатиме, - наголосив Солана, повідомляє "Німецька хвиля".

Зараз ви читаєте новину «Солана вважає примирення Ющенка і Януковича своєю заслугою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі