субота, 28 квітня 2007 10:34

Солана нагадав Путіну про невиконані зобов"язання

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав"єр Солана переконаний, що заява Президента Росії Володимира Путіна про можливість запровадження мораторію на виконання Договору про звичайні збройні сили в Європі має скоріше, політичний, ніж безпековий чи оборонний характер.

Про це він заявив 27 квітня пізно ввечері, виступаючи на Брюссельському форумі Фонду Маршалла.

Солана висловив думку про те, що Європі та Росії потрібно провести активні консультації з цього питання.

При цьому представник ЄС зазначив, що Росія також не повністю виконує свої зобов"язання в рамках Договору, зокрема, щодо виведення військ з території Грузії та Придністров"я.

Президент Росії Путін у щорічному посланні Федеральним зборам Росії 26 квітня заявив про можливість мораторію на виконання Договору через недотримання його умов Європою, зокрема, неприєднання до цього договору країн Балтії та Словаччини.

В той же день міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції в Осло після неформального засідання Ради Росія-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, коментуючи можливість російського мораторію пояснив, що Росія занепокоєна посиленням військової присутності НАТО поруч зі своїми кордонами. Крім того, він заперечив зв"язок Договору з виведенням російських військ з Грузії та Придністров"я, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Солана нагадав Путіну про невиконані зобов"язання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі