четвер, 08 жовтня 2020 12:03

Соколова прийшла на допит
3

Телеведуча, громадська діячка Яніна Соколова прийшла на допит до Державного бюро розслідувань.

Йдеться про справу щодо зриву спецоперації із затримання бойовиків російської ПВК Вагнера. Кримінальне провадження порушено за статтею 328 ККУ - "розголошення державної таємниці".

Перед допитом Яніна Соколова заявила у стримі журналіста Яна Доброносова про "відволікання уваги від справжнього розслідування щодо причин зливу спецоперації по вагнерівцях".

"А друге - це залякати проукраїнських, правдивих журналістів. З огляду на провладну риторику більшості ЗМІ і негативний вплив медведчуківських каналів", - сказала вона.

"Мені хочеться сказати президенту Володимиру Олександровичу і голові Офісу президента: залякати вже не вийде. Нехай вони пам'ятають, що ми живемо в країні з дуже міцним громадянським суспільством.

Володимире Олександровичу, ви увійдете тоді в історію, коли заведете кримінальні справи щодо своїх друзів, які на це заслуговують. А наразі це страх і нічого більше", - заявила телеведуча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет підтримав створення ТСК щодо вагнерівців

"Я розкажу, звідки в нас взялися плівки. Але є норма закону, яка захищає мене як журналіста від оприлюднення джерел інформації.

Я приходжу в Державне бюро розслідувань щодо надання фактів як свідок справи, якої, на думку Офісу президента, не існувало. Ми тут зараз не стояли б, якби не було вказівки або домовленості згори", - сказала Яніна Соколова.

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків Вагнера, яких затримали 29 липня.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що ГУР Міноборони, СБУ та департамент із військових злочинів Офісу генпрокурора проводили спецоперацію з розшуку та затримання бойовиків.

За версією журналіста, зрив спецоперації міг статися через витік інформації з Офісу президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що інформація про зрив операції через зрадника в ОП - "дезінформаційна атака".

Зараз ви читаєте новину «Соколова прийшла на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі