неділя, 01 листопада 2015 18:05

"Шокін, уЗбагойся!", "Гурвіц - злодій!", "Руки геть від Одеси" - найцікавіші акції тижня

Gazeta.ua пропонує найголовніші протестні акції тижня що минає, з 26 жовтня по 1 листопада.

27 жовтня, Київ

Київські адвокати пікетують Лук'янівське СІЗО, вимагаючи поліпшити умови життя підозрюваних та усунути перешкоди для їхніх зустрічей із захисниками. Підсудні, яких утримують у столичному СІЗО, потерпають від тісноти, холоду, антисанітарії та жорстокого ставлення до них навіть під час зустрічей зі своїми захисниками, стверджують адвокати.

28 жовтня, Одеса

Понад 200 одеситів пікетували штаб кандидата в мери Одеси Едуарда Гурвіца. Учасники мітингу стверджують, що кандидат обдурив їх і не виплатив винагороду за роботу в ролі агітаторів на виборах. Обурені одесити перекрили рух по вулиці Катерининській в районі перехрестя з вулицею Жуковського.

28 жовтня, Одеса

Під стінами Одеського окружного адмінсуду зібралося понад 300 активістів – одні підтримували кандидата на посаду мера Сашу Боровика, інші – його опонента Геннадія Труханова. Мітингувальників розділили подвійним кордоном міліції, проте не обійшлося без конфліктів. Між двома представниками протиборчих сторін виникла бійка, яку вгамувала міліція.

28 жовтня, Київ

Громадські активісти разом з народними депутатами влаштували мітинг біля Генпрокуратури, вимагаючи відставки генерального прокурора Віктора Шокіна. Підставою для влаштування пікету стало направлення листа від ГПУ до міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Активісти привезли автомобіль волонтерської медичної служби та лікарів-волонтерів. А також гамівну сорочку, яку намагалися передати Шокіну. За словами активістів, той зійшов з глузду.

 
 

29 жовтня, Київ

Близько сотні активістів з прапорами "Кредитного майдану" почали збір біля банку неподалік від Майдану Незалежності. Присутні тримають у руках стяги "Валютні кредити", "Стоп валютному геноциду" та інші. Деякі скандують гасла "Ганьба". По обидва боки біля активістів вишукувалися декілька десятків правоохоронців. Окрім того, поблизу місця проведення акції перебувають патрульні поліцейські з автомобілями.

 
Зараз ви читаєте новину «"Шокін, уЗбагойся!", "Гурвіц - злодій!", "Руки геть від Одеси" - найцікавіші акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі