вівторок, 22 липня 2008 10:02

Сьогодні ЄС вирішуватиме чи підписувати з Україною угоду про асоціацію

Сьогодні ЄС вирішуватиме чи підписувати з Україною угоду про асоціацію
Сьогодні у Брюсселі міністри закордонних справ країн Євросоюзу обговорять пропозицію Франції підписати із Україною угоду про асоціацію. Це буде остання зустріч напередодні вирішального вересневого саміту Україна – ЄС.

Експерт Французького інституту міжнародних відносин Сюзанне Ніс вважає, що Україні варто взяти ініціативу у свої руки.

На її думку, майбутня угода між ЄС та Україно однозначно матиме більше ваги, ніж попередня. Втім, те, що у документі не буде обіцянок про приєднання України до Євросоюзу, визначається насамперед громадською думкою у ЄС, зауважила Ніс. "Наразі абсолютно не можна говорити про розширення. Оскільки Євросоюз нині перебуває у глибокій кризі. Через ірландське "ні" (провал референдуму щодо Лісабонського договору) та потенційне "ні" з боку чехів та поляків", - зазначила Сюзанне Ніс.

За її словами, населення держав ЄС нині песимістично ставиться до будь-якого розширення. Водночас, вона переконана, що Україна могла б довести, що вона є надійним партнером. Тоді і з боку країн членів Євросоюзу, на думку французького експерта, процес наближення набагато пришвидшиться.

Нагадаємо, під час візиту до України канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що нова посилена угода між Україною і Європейським Союзом може бути кваліфікована як угода про асоційоване членство, передає Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні ЄС вирішуватиме чи підписувати з Україною угоду про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі