середа, 13 травня 2020 17:16

Сьогодні буде ще одне позачергове засідання - Рада готує санкції для росіян

Сьогодні буде ще одне позачергове засідання - Рада готує санкції для росіян
156 нардепів виступили за проведення засідання задля продовження санкцій. Фото: ВР

Верховна Рада проведе сьогодні ще одне позачергове засідання, на якому розглянуть одне питання - продовження заборони російських соціальних мереж.

Раніше фракція "Голосу" зібрала 150 підписів за позачергове засідання. Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія запропонував провести його сьогодні.

"Зібрали 150 підписів за те, щоб ми ухвалили постанову Верховної Ради щодо підтримки санкцій проти російських інтернет-сервісів. У них термін закінчується 15 травня. Щоб не збиратися у понеділок, пропоную сьогодні останнім питанням скликати нову позачергову [сесію] і проголосувати", - сказав Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали агітаторів за федералізацію України

"Якщо ніхто не заперечує, я можу видати розпорядження про скликання позачергового засідання Верховної Ради сьогодні наприкінці цього засідання", - сказав спікер Дмитро Разумков.

На це нардепи відповіли оплесками.

"Будь ласка, апарат, підготуйте проект відповідного розпорядження", - наголосив Разумков.

Російські соціальні мережі "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також компанії Mail.ru, "Яндекс" та їхні сервіси заблоковані в Україні з травня 2017 року. За кілька днів термін дії санкцій спливає.

СБУ передала РНБО пропозиції продовжити санкції ще на 3 роки. Пізніше Іван Баканов запропонував розширити перелік заборонених ресурсів.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні буде ще одне позачергове засідання - Рада готує санкції для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі