пʼятниця, 08 червня 2007 12:59

Соціалісти про Цушка: "Героїв роблять винуватцями конфліктів"

Соціалісти вважають, що під час подій 24 травня у Генпрокуратурі міністр внутрішніх справ Василь Цушко діяв у правовому полі. Про це на засіданні парламенту заявив член фракції СПУ Василь Богачук.

Він зазначив, що міністр "погасив у самому зародку конфлікт, який однозначно загрожував державі можливим збройним вибухом, хоча за це самому Василю Петровичу довелося розплатитися інфарктом".

"У нас чомусь виходить так, що поки історія все розставить по місцях, героїв роблять винуватцями конфліктів, намагаючись навіть поливати брудом", - сказав депутат.

За його словами, саме завдяки Цушку вдалося "локалізувати і приглушити перший в історії незалежної України можливий конфлікт протиборчих сторін".

Богачук зазначив, що Цушко, як "трудяга-бульдозер" з перших днів роботи на посаді міністра взявся наводити порядок у МВС.

На його думку, під час відомих подій у Генпрокуратурі Цушко провів "блискучу миротворчу операцію, безстрашно ідучи попереду всіх, особисто наражаючись на небезпеки, оскільки невідомо було, хто і з якою метою тоді блокував приміщення ГПУ, якою була мета нападників".

"Він, як справжній міністр, лідер потужного озброєного загону влади став між ворогуючими сторонами, як справжній суддя, показуючи тим самим, що в усій цій завірюсі потрібно відступити крок назад, щоб з"ясувати все за столом переговорів", - зазначив Богачук.

Депутат переконаний, що Україна має подякувати Цушку, "що тоді, в кінці травня, не пролилася кров, що в державі було збережено мир і злагоду". За його словами, в Україні люди кажуть: "Цушко герой, Цушко врятував Україну", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Соціалісти про Цушка: "Героїв роблять винуватцями конфліктів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі