пʼятниця, 15 червня 2007 17:12

Соціалісти не проходять до наступного парламенту. ОПИТУВАННЯ

Соціалісти не проходять до наступного парламенту. ОПИТУВАННЯ

32,9% українців готові підтримати прем"єр-міністра Віктора Януковича на президентських виборах.

Про це свідчать оприлюднені сьогодні на прес-конференції результати дослідження, проведеного соціологічною службою "Український барометр".

При цьому, рейтинги двох інших провідних політиків за останні 2 місяці практично зрівнялись: так, чинного Президента Віктора Ющенка підтримують 16,6% виборців, 16,5% готові проголосувати за Юлію Тимошенко.

Керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи на прес-конференції коливання рейтингів політиків, відзначив взаємозв"язок між падінням рейтингу Юлії Тимошенко та зростанням рейтингу Віктора Ющенка, яке соціологи пов"язують з рішенням Президента розпустити Верховну Раду. Також, за словами політолога, певне падіння рейтингів Тимошенко соціологи пов"язують з її тимчасовим зникненням з політичної арени протягом останнього періоду, тобто так званим "виходом з політичного контексту".

За даними дослідження, лідера комуністів Петра Симоненка підтримують 3,4%, голову ПСПУ Наталію Вітренко – 3,2%. За Юрія Луценка готові віддати свої голоси 2,9%, за Володимира Литви – 2,2%, за Олександра Мороза – 1,9% виборців.

Водночас, проти всіх виступають 3,5%, не визначились – 12,7% опитаних.

Опитування проводилось соціологічною службою "Український барометр" з 19 по 28 травня, було опитано 2009 респондентів в усіх регіонах України, похибка вибірки становить 2,5%, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Соціалісти не проходять до наступного парламенту. ОПИТУВАННЯ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі