четвер, 17 травня 2018 21:41

"Собівартість свічки у церкві у сотні разів менша, ніж її ціна. Таке буває тільки з наркотиками" - Денисенко

"Собівартість свічки у церкві у сотні разів менша, ніж її ціна. Таке буває тільки з наркотиками" - Денисенко
Якщо зайнятися питаннями економічної діяльності УПЦ МП, її лояльність зразу змінилася б. Фото: Сергій Старостенко.

Питання Російської православної церкви на території України можна вирішити не лише за допомогою автокефалії, а через економічні заходи.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів народний депутат Вадим Денисенко.

"Церква – це величезна економічна машина з заробляння шалених грошей. Собівартість свічки у сотні разів менша, ніж її ціна. Таке буває тільки з наркотиками", - каже він.

Якщо зайнятися питаннями економічної діяльності Української православної церкви Московського патріархату, її лояльність зразу змінилася б.

"В далекому 1999 році московська церква в Україні вирішила підтримувати комуніста Петра Симоменка на президентських виборах. Це дуже обурило тодішню владу, Леоніда Кучму. І через кілька тижнів після цієї заяви церкви на митниці при переході кордону затримали єпископа Житомирського. Він віз податі до Москви – кілька кілограмів золота. Їх конфіскували. Після цього російська церква несподівано стала підтримувати Кучму", - говорить Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синод щодо автокефалії відбудеться за планом - УПЦ КП

Можна поцікавитися на які гроші живе церква. Багато цікавого випливло б назовні, вважає політик.

"Церковники ж мають право брати від усіх, це не злочин. Можливо є і нафтові гроші, і нарко-гроші. Бразильського бойовика Лусваргі затримали в Голосіївському районі в монастирі, який побудували на гроші "общака" міста Києва. Його засновником був відомий бандит Володимир Кисіль.

Є інша історія. Дуже боюся, що протягом наступного року, очевидно, в південних областях, будуть вигадувати релігійні конфлікти і "гоніння" на російську церкву. Найближче до цього – Запорізька область. Пам'ятаємо, як там відмовились відспівувати хлопчика, хрещеного Київським патріархатом, інші моменти. Ці історії штучно розкручуються, щоб показати "гоніння" на себе. Це політтехнологія", - наголосив Денисенко.

Петро Порошенко 17 квітня підписав звернення до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви. 19 квітня його підтримала Верховна Рада.

Повний текст інтерв'ю читайте на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Собівартість свічки у церкві у сотні разів менша, ніж її ціна. Таке буває тільки з наркотиками" - Денисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі