понеділок, 08 грудня 2008 14:57

Щоб обирати президента у Раді, треба провести всеукраїнський референдум

Міністр юстиції Микола Оніщук вважає обов"язковим проведення всеукраїнського референдуму при передачі Верховній Раді права обирати президента.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"У тих випадках, коли мова йде про зміну виборчої системи, це розділ 3 Конституції: прийняті двома третіми парламенту змін до Конституцію повинні бути винесені на схвалення на всеукраїнський референдум", - сказав Оніщук.

Міністр додав, що право оголосити такий референдум належить президентові.

Як відомо, президент Віктор Ющенко виступає проти обрання президента України Верховною Радою і вважає, що така зміна Конституції зруйнує українську демократію.

Депутат фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Ігор Кріль допускає домовленість фракцій Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко про обрання президента парламентом у разі їх коаліції.

Рішення про зміну Конституції приймається мінімум 300 голосами депутатів Верховної Ради. До складу фракцій Партії регіонів і БЮТ загалом входить 331 депутат.

Зараз ви читаєте новину «Щоб обирати президента у Раді, треба провести всеукраїнський референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі