вівторок, 29 липня 2008 14:55

Що українці вважають найбільшою загрозою для держави

Найбільшими загрозами для України населення бачить екологічні катастрофи й енергетичну залежність України.

Про це йдеться в загальнонаціональному опитуванні населення України, результати якого були представлені журналістам у вівторок фондом "Демократичні ініціативи".

Відповідно до опитування, найбільшими загрозами, з якими Україна може зіткнутися в найближчі 10 років, населення вважає: екологічні катастрофи – 67% опитаних, енергетичну залежність України від країн, що постачають енергоносії – 62%, епідемію СНІДу – 60%, економічний занепад – 60%, техногенні катастрофи й великі аварії – 59,5%, глобальне поширення хвороб, таких як "пташиний грип", - 59%, наслідки глобального потеплення клімату – 51%.

Малоймовірними і майже неймовірними загрозами населення вважає великий наплив іммігрантів в Україну – 34%, міжнародний тероризм – 27%, знищення демократії, диктатуру – 25%, розпад України – 24%, зовнішні загрози територіальної цілісності України – 23%, іранську ядерну програму – 11%, ісламський фундаменталізм – 11%.

Загальноукраїнське опитування проводилося фірмою "Юкрейніан Соціолоджі Сервіс" 17-31 березня 2008 року. Було опитано 2000 респондентів у віці старше за 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Опитування проводилося за фінансування Посольства Швеції в Україні і Шведському агентстві з питань міжнародного розвитку і співробітництва (SIDA), повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Що українці вважають найбільшою загрозою для держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі