вівторок, 26 травня 2020 19:48

Що мав би сказати Зеленський про Росію

Що мав би сказати Зеленський про Росію
Зеленський має відкрито говорити, що Росія хоче знищити Україну. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не дає чітких відповідей щодо агресії Росії проти України.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"Не видно еволюції Зеленського на високій посаді. Він не став справжньою політичною особистістю, яка б чітко відповідала на виклики і загрози для України.

Його дискусії із пресою нагадують гру у конкурс капітанів КВН. Коли не важливо, що скажеш по-суті, важливо – щоб виглядало красиво по формі, треба переговорити опонента, твоє слово має бути останнім.

У Зеленського відсутня світоглядна база, необхідна як кисень будь-якому політику.

Протистояння Росії з Україною триває щонайменше понад півтисячоліття

Наприклад, щоб знати, як боротися з російським агресором, ти повинен мати системні знання про історію відносин України і Росії. Протистояння Росії з Україною триває щонайменше понад півтисячоліття. Якщо розумієш споконвічне хижацьке ставлення Москви до України, то у тебе буде розуміння природи сьогоднішньої війни і адекватні рецепти, як діяти. А коли людина має поверхове уявлення, горизонт її історичних пізнань сягає максимум періоду СССР, то на виході вважає: війну можна легко закінчити, що це якесь "непорозуміння" між "братніми народами", випадковий збіг обставин. Зеленський думає, що з Путіним можна легко домовитися, потиснути руку – і всі проблеми вирішаться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський окупант обстріляв ЗСУ і отримав відповідь

Відповідальний президент мав би сказати: чергова війна Росії проти України, яка почалася у лютому 2014 року, має глибинні причини. Російський істеблішмент століттями не сприймає ідеї незалежної української держави. Веде недобросусідську, ворожу політику. Росія прагне фізично знищити наш народ. А те, що відбувається на Донбасі, Кремль хоче перекрутити і показати "внутрішнім українським конфліктом", хоче щоб ми забули про Крим. Але ми не маємо права дивитися так, як нав'язує Кремль. Маємо сприймати це, як повномасштабну війну. Умови, які нам виставляє Росія щодо Донбасу, "мирне врегулювання" під диктовку агресора – неприйнятні. Україна цим шляхом не піде. Україна поверне свої території неодмінно – але на своїх умовах. Росія обов'язково відшкодує збитки, завдані агресією і окупацією. Це наша категорична вимога. Коли це станеться – не знаю. Може – за місяць, а може – 100 років. Але головне, що маємо зробити - захистити свою свободу, державність і європейське майбутнє", - каже Михайло Басараб.

20 травня президент Володимир Зеленський провів пресконференцію. Про що він казав тоді, можна прочитати ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Що мав би сказати Зеленський про Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі