Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2008 11:58

Що говорив Путін про Україну на саміті НАТО (з офіційного виступу)

Що говорив Путін про Україну на саміті НАТО (з офіційного виступу)
Якщо до України внести натовську проблематику, інші проблеми, це взагалі може поставити на грань існування самої державності... Офіційний виступ

Путін: "В Україні з сорока п`яти мільйонів осіб за офіційним переписом сімнадцять мільйонів росіян. Є регіони, де цілком тільки російське населення проживає, скажімо, в Криму. 90% - це росіяни.

Це складне державне утворення

Україна, взагалі, складна дуже держава. Україна в тому вигляді, в якому вона сьогодні існує, вона була створена за радянських часів; вона одержала території від Польщі - після Другої світової війни, від Чехословаччини, від Румунії - і зараз ще не всі вирішено прикордонні проблеми на Чорному морі з Румунією.

Значить, від Росії величезні території одержала на сході і на півдні країни. Це складне державне утворення. І якщо ще внести туди натовську проблематику, інші проблеми, це взагалі може поставити на грань існування самої державності. Там складні внутрішньополітичні проблеми відбуваються.

Теж потрібно діяти дуже-дуже акуратно. У нас немає ніякого права вето, і бути не може, і ми на це не претендуємо. Але я хочу, щоб всі ми, коли вирішуємо питання подібного роду, розуміли, що і у нас теж там є свої інтереси. Ну, сімнадцять мільйонів росіян в Україні живе. Хто нам може сказати, що у нас там немає ніяких інтересів? Південь, південь України повністю - там тільки одні росіяни.

Україна просто отримала Крим рішенням Політбюро ЦК КПРС. Навіть не було проведено державних процедур по передачі цієї території, наскільки ми спокійно, відповідально ставимося до цих проблем. Ми нічого прагнемо не порушувати, дуже акуратно діємо, але ми просимо і наших партнерів діяти також зважено".

За матеріалом: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Що говорив Путін про Україну на саміті НАТО (з офіційного виступу)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути