субота, 29 вересня 2007 12:21

СНД поки задоволена підготовкою до виборів

Керівник делегації Міжпарламентської асамблеї СНД, заступник голови Ради федерації Федеральних зборів Росії Олександр Торшин вважає, що вибори до Верховної Ради пройдуть в Україні спокійно.

Таку думку він висловив у суботу журналістам по закінченні зустрічі з головою Верховної Ради 5-го скликання Олександром Морозом.

"Я впевнений, що ці вибори пройдуть спокійно, спокійно люди розберуться і зроблять свій вибір на користь Україні!, - сказав Торшин, відзначивши при цьому, що нинішня виборча кампанія в порівнянні з останніми (2004 і 2006 років) "спокійніша".

Торшин також підкреслив, що делегації спостерігачів від СНД поки невідомо про якісь грубі порушення в ході підготовки до виборів.

"У випадку, якщо були б грубі порушення, звичайно, ми б уже дали знати про це Центвиборчкому. Поки таких даних немає, у всякому разі, нам це невідомо", - відзначив заступник голови Ради федерації РФ.

Він також запевнив, що спостерігачі від МПА СНД виконають рекомендації ЦВК і не стануть попередньо робити ніяких висновків і оцінок.

У свою чергу Мороз, як повідомила його пресс-секретарь Вікторія Шведова, у ході зустрічі з делегацією СНД висловив надію на те, що вибори пройдуть демократично, завдяки внесеним у виборче законодавство змінам, що перешкоджають фальсифікаціям. Спікер також висловив стурбованість окремими фактами тиску на членів виборчих комісій.

До складу делегації ввійшли представники 5 держав - Росії, Білорусії, Киргизії, Казахстану й Азербайджану. Вони будуть працювати в різних областях України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «СНД поки задоволена підготовкою до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі