неділя, 16 квітня 2023 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Шмигаль у Вашингтоні зробив заяву відносно "втоми" від війни

Шмигаль у Вашингтоні зробив заяву відносно "втоми" від війни
Українці готові й надалі боротися проти російських окупантів, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: Кабмін

Українці готові й надалі боротися проти російських окупантів, а розмови про втому від війни є кремлівським наративом.

Жодної втоми від військової підтримки союзниками не існує, а Україна продовжує тісну співпрацю з партнерами. Про це на пресконференції під час візиту до столиці США сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Втома від війни в Україні – це російський наратив. Ми об'єднані з нашими партнерами, жодної втоми від військової чи донорської підтримки немає", – заявив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що українці налаштовані перемогти у війні з російськими загарбниками та повернути тимчасово окуповані території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль розповів, чи вплинув витік документів на відносини Києва та Вашингтона

"Ми налаштовані перемогти в цій війні та звільнити наші території. Наголосив на цьому в розмові з журналістами за підсумками візиту у Вашингтон", – додав він.

Також політик додав, що за результатами переговорів із міністрами фінансів країн G7 у рамках Spring Meetings Rbtd отримав запевнення у додатковій підтримці на суму понад $5 млрд .

Зокрема, Україна домовилася про додаткові пакети підтримки з Францією, Німеччиною та Великою Британією.

Крім того, Швейцарія має намір надати Україні 1,8 млрд франків протягом наступних шести років, а Данія планує створити спеціальний фонд, наповнивши його на €1 млрд.

Чорноморський регіон залишатиметься в небезпеці, якщо не відбудеться звільнення окупованого Росією Криму.

Також він не зможе повноцінно розвиватись, якщо не буде зламу на полі бою 2023 році. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час виступу на полях Чорноморської безпекової конференції у Бухаресті.

Під час промови він акцентував на п'яти рамкових тезах. Вони, на його погляд, мають бути в основі комплексу рішень щодо забезпечення миру, безпеки, добробуту та розвитку у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль у Вашингтоні зробив заяву відносно "втоми" від війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі