четвер, 04 березня 2021 19:48

Шмигаль – слабкий. Зміна керівника уряду буде подією 2021 року

Шмигаль – слабкий. Зміна керівника уряду буде подією 2021 року
Шмигаль в Україні нічого не визначає, наголосив аналітик. Фото: kmu.gov.ua

У нинішньому, 2021 році Верховна Рада призначить нового прем'єр-міністра. Денис Шмигаль лише утримує цю посаду.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" каже журналіст і політичний оглядач Леонід Швець.

"Вакцинація – це форс-мажор. Вона виявила реальну неефективність уряду. Звернули на це увагу, бо стосується здоров'я і життя кожного. Ізраїль скоро закінчить вакцинуватися, а наші тільки почали. Така ж ефективність і в інших сферах. Просто їх ми бачимо менше.

Від уряду очікують розв'язання економічних проблем. Цього не видно. Незадоволені всі: бюджетники, пенсіонери. І головне - підприємці - той клас, який мав би просувати Україну, робити її незалежною, самостійною, цікавою. Він так і не підняв голови, зокрема і при нинішньому прем'єрові, якого навіть по-батькові ніхто не знає. Це ознака.

При цьому у нас парламентсько-президентська республіка. Парламент призначає прем'єра. Він є головою виконавчої влади. Це мала би бути одна з визначальних фігур. Та Шмигаль нічого не визначає. Він – слабкий", - констатував Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль відповів на запитання про відставку

Сильна кандидатура змогла б реалізувати якісь рішення, якби заручилася підтримкою Зеленського, вважає експерт.

"Приклад – міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Рекордсмен (на посаді 7 років, із 2014-го. - Gazeta.ua). Зеленський йому довіряє, не зважаючи ні на що. Зараз Зеленський тягне Юрія Вітренка. Може, з 10-го разу протягне у міністри, потім у прем'єри. Побачив у ньому людину, яка знається на економічних справах.

Шмигаль утримує посаду, допоки не знайдуть іншу людину. Зміна керівника уряду буде подією 2021 року", - наголосив Швець.

Рік тому, 4 березня 2020-го, Верховна Рада призначила новий склад Кабміну на чолі з Денисом Шмигалем. Із того часу уряд працює без імунітету і програми діяльності.

Інтерв'ю Леоніда Швеця шукайте в журналі "Країна" від 4 березня.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль – слабкий. Зміна керівника уряду буде подією 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі