вівторок, 01 лютого 2011 09:51

Смерть Гонгадзе була несподіваною для Пукача - екс-адвокат

Смерть Гонгадзе була несподіваною для Пукача - екс-адвокат

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко впевнений, що вбивство журналіста Георгія Гонгадзе було замовним.

Про це він заявив газеті Комерсант-Україна, коментуючи рішення Печерського райсуду, який визнав протилежне.

"З нас хочуть зробити ідіотів і дебілів, сказати, що не було замовлення, не було вбивства. Не здивуюся, якщо ми повернемося до версії, яка висувалася відразу після зникнення Гонгадзе, - що його вбили наркомани за якісь борги".

У тому, що вбивство Георгія Гонгадзе було замовним, упевнений і колишній адвокат екс-начальника служби зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, якого Генпрокуратура звинувачує у смерті журналіста - Олег Мусієнко. Він також заявив, що за вбивством Гонгадзе стоїть людина, яка "в 1999-2000 роках перебував у вищих ешелонах влади і що був одним з кандидатів в президенти"

Між тим, не заперечуючи факт отримання "злочинного наказу", Олексій Пукач все ж таки намагається переконати слідство в тому, що вбивати журналіста він не хотів.

"Пукач стверджує, що попередньої змови між ним і його підлеглими не було, що він не хотів вбивати Гонгадзе, а просто хотів, щоб він втратив свідомість. Але стався, як кажуть, нещасний випадок", - зазначив пан Мусієнко.

За його словами, спочатку Пукач здавив шию журналіста руками, однак від цього Георгій Гонгадзе не втратив свідомість.

"Тоді він скористався ременем, але його пряжка потрапила на кадик Гонгадзе, і внаслідок того, що Пукач не розрахував зусиль, кадик провалився, луснув, і настала миттєва смерть. Для Пукача це було несподіванкою ", - сказав його колишній адвокат.

Нагадаємо, що 31 січня Печерський райсуд міста Києва не визнав вбивство журналіста Георгія Гонгадзе замовним. Представники вдови журналіста заявили, що будуть оскаржувати постанову.

Зараз ви читаєте новину «Смерть Гонгадзе була несподіваною для Пукача - екс-адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі