середа, 11 лютого 2009 09:51

Служба безпеки взялася за міністрів Тимошенко

Служба безпеки взялася за міністрів Тимошенко
Служба безпеки України знайшла в діях міністра промислової політики Володимира Новицького порушення закону "Про боротьбу з корупцією". До Апеляційного суду Києва направлений адміністративний протокол, в якому СБУ просить визнати міністра винним у втручанні в роботу суду.

У повідомленні СБУ мова йде про лист глави Мінпромполітики до Запорізького обласного апеляційного суду. У цьому листі Новицький стверджує, що генеральний директор Запорізького титаномагнієвого комбінату (ЗТМК; знаходиться в стовідсотковій власності держави і підконтрольний Міністерству промислової політики) Владислав Телін звільнений на законних підставах і відновленню на посаді не підлягає, пише Коммерсант-Украина.

15 квітня 2008 року Мінпромполітики змінило керівника держпідприємства ЗТМК Владислава Теліна. Підставою для цього стали результати перевірки діяльності комбінату контрольно-ревізійним управлінням міністерства. У міністерстві пришли до висновку, що Телін продавав продукцію підприємства за заниженими цінами і не погашав кредиторську заборгованість комбінату.

Побоювання Мінпромполітики щодо того, що Владиславу Теліну вдасться повернути собі посаду гендиректора ЗТМК, небезпідставні. У жовтні 2008 року Апеляційний суд Запорізької області визнав незаконними отримані Теліним від міністерства догани, на підставі яких він був звільнений, а 12 листопада Орджоникідзевський районний суд Запоріжжя відновив Теліна на посаді гендиректора.

На захист колишнього глави ЗТМК вчора виступив і голова парламентського підкомітету з питань оборонно-промислового комплексу і військово-технічної співпраці Анатолій Кінах (Партія регіонів).

"ЗТМК істотно знизив показники своєї діяльності, втратив ринки збуту і в першу чергу через те, що уряд Юлії Тимошенко не виробив систему ефективного менеджменту. Що стосується Теліна – він один з кращих фахівців титаномагнієвої промисловості і повинен бути обов"язково поновлений", – заявив Кінах.

Повідомлення СБУ застало Мінпромполітики зненацька. Першою реакцією міністерської прес-служби була відмова від коментарів. "Ніяких коментарів, оскільки до понеділка міністр буде в закордонному відрядженні", - заявили в прес-службі.


За матеріалом: "Коммерсант-Україна".
Зараз ви читаєте новину «Служба безпеки взялася за міністрів Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі