середа, 09 грудня 2009 12:32

Служба безпеки перевірить Тимошенко на корупцію

Служба безпеки перевірить Тимошенко на корупцію

Президент Віктор Ющенко звинувачує прем"єра Юлію Тимошенко в корупції і просить Службу безпеки розібратися у цьому питанні.

Про це він сказав на нараді з керівниками силових відомств у середу в Києві,

"Питання до Служби безпеки України - за останні 10 днів поширилася інформація про те, що БЮТ розробив систему заохочень на майбутніх виборах", - сказав президент.

Ющенко пояснив, що п"яти членам окружних виборчих комісій, які забезпечать перше місце Тимошенко на майбутніх президентських виборах, як бонус обіцяні місця у виборчих списках на виборах до місцевих рад.

"Прошу організувати тотальну перевірку (за даними фактами)", - звернувся президент до голови СБУ Валентина Наливайченка.

Ющенко зазначив, що за останні два місяці прем"єр вирішила підвищити заробітні плати людям тих професій, які будуть задіяні на президентських виборах.

"Це політична корупція", - сказав президент.

Він підкреслив, що озвучені факти є також "підказкою" для Генпрокуратури.

Крім того, звертаючись до присутніх, Ющенко запитав: "Хто відповість, чому прем"єр-міністр використовує мільярдні кошти недоцільно?".

Президент також заявив, що "корупція проявляється в системі уряду".

Він зазначив, що в кожній державі з корупцією бореться уряд, в той час як в Україні уряд сам закриває значну частину справ, порушених правоохоронними органами за фактами корупції.

Перед цим Ющенко звинуватив керівників правоохоронних органів в корупційній діяльності, після чого міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на знак протесту пішов з наради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Служба безпеки перевірить Тимошенко на корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі