пʼятниця, 11 вересня 2020 13:43

Служба Баканова відкрила 15 справ проти Порошенка

Служба Баканова відкрила 15 справ проти Порошенка
Провадження СБУ дублюють справи, які вели ДБР і прокуратура. Фото: eurosolidarity.org

Служба безпеки України, яку очолює друг президента Іван Баканов, відкрила 15 кримінальних проваджень проти 5-го президента Петра Порошенка.

Про це на брифінгу повідомив адвокат політика Ігор Головань.

"4 вересня з'явилося немало-небагато - 15 нових проваджень, спрямованих проти лідера опозиційної політичної сили і п'ятого президента Петра Порошенка. Тепер це вже (розслідує. - Gazeta.ua) Служба безпеки України. За тими ж лекалами скроєні ті провадження", - сказав Головань.

Провадження відкриті, зокрема, за статтями "Посягання на територіальну цілісність", "Повалення конституційного ладу і захоплення державної влади", "Державна зрада", "Фінансування тероризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи проти Порошенка та активістів мають замовний характер - Турчинов

Офіс генпрокурора та ДБР розслідували понад 20 проваджень проти Петра Порошенка. Лише в одному з них 5-му президенту оголосили підозру. Слідство вважає, що 2018 року він "видав явно злочинний наказ", яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

Згодом більшість проваджень закрили.

Слідчий ДБР Олег Корецький заявив, що більшість справ за участю Порошенка не мають складу злочину. Після цього його звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Служба Баканова відкрила 15 справ проти Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі